Despre IkonisArtIkonisart este un magazin online care comercializează icoane realizate printr-o combinație de metode clasice manuale și tehnici de imprimare de ultimă oră. Modelele sunt transpuse prin imprimare direct pe lemn masiv preparat și sunt reproduceri ale icoanelor pictate de Elisabeta Bonef, pictor iconar autorizat de Comisia de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române.

Icoanele sunt imprimate dupa fotografii de înaltă calitate, fiind replici fidele ale modelelor originale. Suporturile sunt lemne de tei (la dimensiunea A4) si lemn de accoya sau mdf  (la dimensiunea A5 si A3)  preparate cu grund în mod asemănător icoanelor pictate manual și nu se curbează în timp datorită unor tratamente speciale la care au fost supuse. Dupa imprimarea imaginii pe suportul de lemn, se aplică lacul care protejează icoana de acțiunea factorilor externi. Un ușor miros al lacului ar putea persista aproximativ 1-2 luni de la data lăcuirii.
Fundalul și blicurile sunt realizate cu o culoare aurie, care nu oxidează, conferind icoanelor un aspect autentic.
Fotografiile icoanelor de pe site sunt cu titlu de prezentare și pot avea diferențe minore față de icoanele livrate în ceea ce priveste acuratețea culorilor și aspectul fibrei lemnului, deoarece fotografiile au fost facute la o singură icoană din respectiva serie. De asemenea pot apărea diferențe mici de greutate între produse cu aceleași dimensiuni datorită densității variabile a lemnului.

Pentru întreținere se recomandă ștergerea icoanelor de praf cu un material moale și uscat, prin frecare ușoară, fără adaos de soluții.Fiecare icoană beneficiază de transport gratuit și poate fi ambalată într-o cutie elegantă, cu închidere magnetică, realizată pe dimensiunea respectivă,  pentru a putea fi oferită cadou.  Cutia se achiziționează separat.
Icoanele care sunt în stoc sunt livrate în 1-2 zile lucăratoare, iar cele la comandă în 10-20 zile lucrătoare.


Lucrările originale după care au fost imprimate icoanele comercializate pot fi vizualizate pe site-ul iconarului: www.byzantineicons.ro