Despre IkonisArtIkonisart este un magazin online care comercializează icoane realizate printr-o combinatie de metode clasice manuale si tehnici de imprimare de ultima ora. Modelele sunt transpuse prin imprimare direct pe lemn masiv preparat si sunt reproduceri ale icoanelor pictate de Elisabeta Bonef, pictor iconar autorizat.

Icoanele sunt imprimate dupa fotografii de înalta calitate, fiind replici fidele ale modelelor originale. Suporturile sunt lemne de stejar (la dimensiunea A4), accoya (la dimensiunea A3) si mdf (la dimensiunea A5) preparate cu grund în mod asemănător icoanelor pictate manual și nu se curbează în timp datorită unor tratamente speciale la care au fost supuse. Dupa imprimarea imaginii pe suportul de lemn, se aplica lacul care protejează icoana de acțiunea factorilor externi. Un usor miros al lacului ar putea persista aproximativ 1-2 luni de la data lacuirii.
Fundalul și blicurile sunt realizate cu o culoare aurie, care nu oxideaza, conferind icoanelor un aspect autentic.
Fotografiile icoanelor de pe site sunt cu titlu de prezentare si pot avea diferente minore fata de icoanele livrate in ceea ce priveste acuratetea culorilor si aspectul fibrei lemnului, deoarece fotografiile au fost facute la o singura icoana din respectiva serie. De asemenea pot parea diferente mici de greutate intre produse cu aceleasi dimensiuni datorita densitatii variabile a lemnului.

Pentru intretinere se recomanda stergerea icoanelor de praf cu un material moale si uscat, prin frecare usoara, fara adaos de solutii.
Fiecare icoana este sfintita, beneficiaza de transport gratuit si este ambalata intr-o cutie eleganta, cu inchidere magnetica, realizata pe dimensiunea respectiva,  pentru a putea fi oferita cadou.

Lucrările originale dupa care au fost imprimate icoanele comercializate pot fi vizualizate pe site-ul iconarului: www.byzantineicons.ro