Sortare

Mantuitorul pătimind

"Astăzi a fost spânzurat pe lemn Cel ce a spânzurat pământul pe ape. Cu cunună de spini a fost încununat Împăratul îngerilor. Cu porfiră mincinoasă a fost îmbrăcat Cel ce îmbracă cerul cu nori. Lovire peste obraz a luat Cel ce a slobozit în Iordan pe Adam. Cu piroane a fost pironit Mirele Bisericii. Cu suliţa a fost împuns Fiul Fecioarei! Închinămu-ne Patimilor Tale, Hristoase. Arată-ne nouă şi sl..

Mântuitorul Marele Arhiereu

Hristos este înfățișat în veșminte arhierești, cu omofor pe umeri, ținând Evanghelia și binecuvântând. În Evanghelia deschisă citim : "Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale." Ioan cap 10,11. În speranța că vă va fi de folos, pictorul iconar Elisabeta Bonef propune aceasta replică fidelă după icoana pictată manual de către ea, este imprimată direct pe..

Mântuitorul Pantokrator (model 1)

Iisus Hristos Pantokrator în traducere este Cel Atotstăpânitor, Cel Atotțiitor. În mâna stângă poartă Evanghelia, de obicei închisă, în care ne-a lăsat cuvintele Lui mântuitoare, în timp ce cu mâna dreaptă ne binecuvintează. Ceea ce este prezent doar la icoana Mântuitorului în interiorul aureolei, în semnul Sfintei Cruci, sunt dispuse trei litere grecești - „ὁ ὤν” - care se traduc prin „Cel c..

Mântuitorul Pantokrator (model 2)

El este Cel ce a făcut cerul și pământul, Cel ce toate le ține sub ocrotirea Sa și Cel ce va fi Judecătorul Cel drept la sfârșitul lumii. Iisus Hristos Pantokrator, adică Cel Atotstăpânitor, Cel Atotțiitor. Iisus Hristos este aproape întotdeauna reprezentat în două culori primare: roșu și albastru. Haina roșie simbolizează natura umană a Mântuitorului, în timp ce mantia albastră simbolizează ..

Mântuitorul Pantokrator (model 3)

Iisus Hristos Pantokrator, adică Cel Atotstăpânitor, Cel Atotțiitor. El este Cel ce a făcut cerul și pământul, Cel ce toate le ține sub ocrotirea Sa și Cel ce va fi Judecătorul Cel drept la sfârșitul lumii. Iisus Hristos este aproape întotdeauna reprezentat în două culori primare: roșu și albastru. Haina roșie simbolizează natura umană a Mântuitorului, în timp ce mantia albastră simbolizează..
Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)