Sortare

Maica Domnului de la Mănastirea Vatoped

"O, prealuminate nor, Maica lui Dumne­zeu, pe cei ce se luptă cu noi surpă-i cu dreapta ta cea stăpânitoare și atotputernică, și celor ce sunt în necazuri le ajută, pe cei asupriți îi mântuiește și dezleagă de păcate pe cei ce se roagă ție, că toate le poți câte le voiești."  Fragment din Paraclisul Maicii DomnuluiÎn speranța că vă va fi de folos, pictorul iconar Elisabeta Bonef propun..

Maica Domnului Gorgoepikoos (Grabnic Ascultătoarea)

Aceasta este o copie după icoana făcătoare de minuni păstrată în Mănăstirea Dochiariu, în Sfântul Munte Athos, Grecia. Foarte cunoscută pentru multele minuni și ajutorul dat credincioșilor, este Grabnic Ajutătoare celor ce se roagă cu credință Maicii Domnului înaintea acestei icoane. În biserica noastră este cinstită în mod deosebit pe 1 octombrie.În speranța că vă va fi de folos, picto..

Maica Domnului Hodigitria (Îndrumătoarea)

Odighitria, adică Îndrumătoarea, arată calea care este Hristos (Ioan 14, 6), îi călăuzeşte pe creştini, prin veacuri, spre capul ei, care este Hristos Mântuitorul. Veşmintele purtate de Maica Domnului sunt cel mai adesea albastru si roșu, roșul este culoarea sângelui, a vieţii, a muceniciei, a iubirii, iar albastrul este culoarea veșniciei, a divinului. Tentele mai închise reda..

Maica Domnului Keharitomeni

Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea puru­rea fe­ricită și prea nevinovată și Maica Dumne­zeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de ase­mănare decât Serafimii, ca­re fără stri­că­ciune pe Dumnezeu Cu­vântul ai născut, pe tine, cea cu ade­vărat Năs­cătoare de Dumnezeu, te mărim.În speranța că vă va fi de folos, pictorul iconar Elisabe..

Maica Domnului Pantanassa (Împărăteasa tuturor)

Sfânta icoană făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu „Pantanassa” a fost adusă la Mănăstirea Vatoped de către fericitul Gheronda Iosif Vatopedinul de la Nea Skiti. Această Icoană este cunoscută pentru multele minuni săvârșite, mai ales pentru vindecarea persoanelor care suferă de cancer. Prăznuirea acestei icoane se face în biserica noastră la 18 august și la 15 octombrie..

Maica Domnului Paramithia (Mângâietoarea)

Mare este mila si mari sunt minunile arătate credincioșilor de către Maica Domnului, una dintre ele s-a petrecut cu această icoană (original fresca), minune în urma căreia Maica Domnului și Pruncul și-au schimbat forma feței și poziția corpului. Este o icoana parțial nefacută de mână omenească, deoarece s-a săvârșit în forma de astăzi prin harul lui Dumnezeu, după intervenția minunată a M..
Afişare 1 - 6 din 6 (1 pagini)