Sortare

Buna Vestire (model 1)

Buna Vestire, prăznuită în Biserică pe 25 martie, este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil, împlinind porunca lui Dumnezeu, cu bună cucernicie vine și vestește Fecioarei Maria ca va naște pe Mesia. Îngerul este reprezentat oprindu-se din zbor înaintea Fecioarei, poartă în mână toioagul, drept semn al autorității pe care i-a dat-o Dumnezeu ca mesager al Lui. Iar Maic..

Botezul Domnului

" În Iordan botezându-Te, Hristoase, închinarea Treimii s-a arătat. Că Glasul Părintelui a mărturisit Ţie, Fiu Iubit pe Tine numindu-Te; şi Duhul, în Chip de Porumbel, a adeverit întărirea Cuvântului, Cel Ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule şi lumea ai luminat, Slavă Ţie." Troparul sărbătorii Botezului Domnului În speranța că vă va fi de folos, pictorul iconar Elisabeta Bonef propune a..

Buna Vestire (model 2)

„...Și, intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei! Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? Și îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Și, iată, vei lua în pântece și vei naște Fiu și vei chema numele Lui, Iisus. Ace..

Învierea Domnului

Hristos a înviat ! Așa este reprezentat și în această icoană Cel ce a facut cerul și pământul, a înviat din morți și a sfarâmat porțile iadului, de aceea porțile sunt pictate sub picioarele Mântuitorului, izbăvind din legăturile morții pe cei drepți, începând cu Adam , primul om căzut, pe care îl trage de mână spre a-l readuce în Rai. Apoi toți drepții Vechiului Testament apar în stânga și î..

Nașterea Domnului

Aceasta este o icoană complexă, fiind de fapt alcatuită din mai multe întâmplări din preajma Nașterii Domnului. În stânga sunt pictați îngerii slăvind pe Dumnezeu și în dreapta un alt înger aducând vestea Nașterii păstorilor aflaţi pe câmp. Tot in partea stângă, la mijloc, sunt pictați magii aducând daruri, iar mai jos moașele Salomeea si Zelemi îngrijind Pruncul, și alături de ele dreptul Io..
Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)