Sortare

Sfânta Ana

"Pe Ceea ce a născut Viaţa în pântece o ai purtat, pe Curata Maica lui Dumnezeu, de Dumnezeu gânditoare, Sfântă Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cerească, unde este locaşul celor ce se veselesc întru slavă, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste iertare de greşeli, pururea Fericită."(Tropar la Sărbătoarea Adormirii Sfintei Ana, mama Pr..

Sfânta Împărăteasă Elena

Sfânta drept-credincioasă Împărăteasă Elena, Întocmai cu Apostolii a fost mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare. Prăznuirea ei se face în 21 mai, odată cu fiul ei. Sfânta împărăteasă a fost o creştină foarte evlavioasă sprijinind ridicarea a numeroase lăcaşuri de cult. De asemenea, Sfânta Elena a mers la Ierusalim, unde a găsit crucea pe care a fost ră..

Sfânta Maria Egipteanca

" În vremea când stătea ea la rugăciune, ridicându-mi puțin ochii de la căutarea în pământ, am văzut-o înălțată de la pământ ca de un cot, stând în văzduh și rugându-se..." Fragment din viața sf. Maria Egipteanca, povestită de cuviosul Zosima.  În speranța că vă va fi de folos, pictorul iconar Elisabeta Bonef propune aceasta replică fidelă după icoana pictată manual de către ea, imprima..

Sfântul Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit pe data de 30 noiembrie. Sfântul Andrei, înainte de a deveni ucenic al lui Hristos, a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Dorința de a-L urma pe Hristos se naște în el în momentul în care Sfântul Ioan rostește cuvintele: "Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii" (Ioan 1, 29). Prin tragere la sorți, el a fost ales să propovă..

Sfântul Gheorghe

Sfântul Gheorghe este sărbătorit în fiecare an pe data de 23 aprilie. “Ca un apărător al celor robiţi şi celor săraci ocrotitor, celor bolnavi doctor, împăraţilor ajutător, purtătorule de biruinţă, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mantuiască sufletele noastre.” Troparul Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruință. În speranța că vă va fi de folos, pictorul iconar Elisab..

Sfântul Gheorghe pe cal

În această icoană sfântul Gheorghe este înfățișat călare, ținând în mână o suliță cu care ucide balaurul. Acesta își făcuse bârlog deasupra unui izvor de lângă apa orașului Silene. Pentru a le oferi apa din izvor oamenii îi aduceau balaurului jertfe, animale (oi) ba chiar și fete prin tragere la sorț. Într-o zi soarta a hotărât ca să fie jertfită o prințesă. A fost dusă la balaur, însă chiar ..

Sfântul Ioan Botezatorul

Sfântul Ioan a trăit în pustie chiar din copilărie, până când a fost trimis de Dumnezeu să pregătească poporul pentru venirea lui Hristos. El a vestit venirea Mântuitorului și chiar el L-a și botezat. De aceea este numit Înainte-mergătorul, Vestitorul și Botezătorul Domnului. S-a săvârșit din viața aceasta fiindu-i tăiat capul de către Irod împăratul. A trăit viață îngerească pe pământ, de acee..

Sfântul Ioan Rusul

Rob fiind luat de musulmani, bătut, lovit și scuipat de ienicerii din tabăra turcească ce se afla în Procopie, Sfântul răspundea celor ce-l îndemnau să-și lepede credința că ar prefera să moară decât să cadă în acest înfricoșător păcat. După puțini ani traiti in robie, dar mereu în post și rugăciune, apropiindu-se sfârșitul vieții sale pământești, si-a dat curatul lui suflet în mâinile lui Dumneze..

Sfântul Iosif Isihastul

" Viața omului, fiul meu, este necaz și supărare deoarece este înstrăinare. Să nu cauți odihnă desavarșită! Hristos a purtat crucea, și noi trebuie să o purtăm. Dacă vom răbda toate necazurile, vom afla har de la Domnul. De aceea ne lasă Domnul să fim ispitiți, pentru a ne încerca zelul și dragostea pe care o avem pentru El. Iubește- L pe Iisus și spune fără întrerupere rugăciunea..

Sfântul Luca al Crimeii

"Să beți aghiasmă cât mai des posibil. Este cel mai bun și mai eficient medicament. Vă îndemn nu doar ca preot, ci și ca medic.", i-a sfătuit sfântul Luca pe credincioși. Acest sfânt al veacului nostru, sfântul Luca al Crimeii, a fost mai întâi medic al trupului (chirurg), iar mai apoi medic și al sufletelor (arhiepiscop). Întreaga lui viață se poate rezuma în câteva din cuvintele sale: "Am iu..

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir și făcătorul de minuni, este unul dintre cei mai cinstiți sfinți ortodocși. Datorită mărturisirii lui Hristos pe care a făcut-o cu prețul vieții, Sfântul Dimitrie a primit de la Dumnezeu cununa muceniciei, iar sfintele sale moaște care se află în Tesalonic au primit darul tămăduirilor sufletești și trupești pe care le dăruiește tuturor celor ..

Sfântul Nectarie

Prăznuit pe 9 noiembrie, sfântul Nectarie a devenit unul din cei mai iubiți sfinți ai zilelor noastre atât pentru minunile săvârșite, cât mai ales pentru multele și minunatele vindecări, în mod special de boala cancerului, fiind în permanență pelerinaje la sfintele lui moaște, aflate în insula Eghina, Grecia. Cu ale lui sfinte rugăciuni, să ne vindece Dumnezeu și pe noi de toate bolile sufle..

Sfântul Nicolae (model 1)

Sfântul Nicolae era blând, fără de răutate și smerit cu duhul, ferindu-se de îngâmfare. Sărmanilor le era tată; săracilor, milostiv; mângâietor celor ce plângeau, ajutător celor năpăstuiți și tuturor mare făcător de bine. Astfel este și acum, ca și atunci, cu toți credincioșii care își pun nădejdea în el și se roagă lui cu credință și dragoste. În speranța că vă va fi de folos, pictor..

Sfântul Nicolae (model 2)

"Îndreptător credinței și chip blândeților, învățător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câștigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă-L pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre." Troparul Sfântului NicolaeÎn speranța că vă va fi de folos, pictorul iconar Elisabeta Bonef propune aceasta r..

Sfântul Paisie Aghioritul

"Ascultarea față de duhovnic le va aduce pe toate. Ascultarea va aduce harul. Cea mai mică neascultare alungă harul. Duhovnicul este, oarecum, în locul lui Dumnezeu. Orice spune duhovnicul e ca din gura lui Dumnezeu. Să-l ai pe duhovnic ca pe chipul lui Dumnezeu. Toate patimile, puțin câte puțin, se vindecă prin ascultare. Nu mântuie nici preoția, nici postul, nici asceza, ci doar ascultarea..

Sfântul Arhanghel Mihail - dimensiune 14 x 30 cm

Numele Mihail înseamnă Acela care este ca Dumnezeu. Sfântul Arhanghel Mihail este unul din cei mai cinstiți dintre Îngeri și din ceata netrupeștilor puteri; el este numit Arhistrateg sau Mare Voievod , conducător al Puterilor cerești. Conform Sfintei Scripturi și Tradiției, el a mijlocit de multe ori pentru oameni și rămâne pe mai depart..
Afişare 1 - 16 din 16 (1 pagini)